Välkommen till en skidanläggning för hela familjen!

Tjamstanbackarna drivs av Malå kommun och är en av Västerbottens mest besökta skidanläggning. Anläggningen finns åtta mil från Lycksele och tolv mil från Skellefteå, mitt i Malå samhälle. När du står på toppen av Tjamstanberget och blickar ut är det lätt att förstå populariteten. Här möts du av en fantastisk natur samtidigt som camping, restauranger, fritidsanläggningar och andra serviceinrättningar finns bara några hundra meter bort.

foto: ricke.se

Tjamstanbackarna har sex nedfarter, ett offpist område och fyra liftar, plus ett åkband för de allra minsta. Åkbandet, där barnen får sin första kontakt kontakt med skidåkning, har blivit en stor succé. De sex välpistade nedfarterna har stor variation, från grön till svart pist och passar hela familjen!

”Åkbandet, där barnen får sin första kontakt med skidåkning, har blivit en stor succé”

I backen mot väster finns vår barnvänliga backe med bland annat funpark och åkband. I Norrbacken finns istället brantare och svårare avsnitt. Båda backarna är belysta och erbjuder möjlighet till kvällsåkning. Köldgräns för öppethållande är -22 grader.

foto: ricke.se

Vill man istället grilla korv eller bara värma sig en stund, finns det fina vindskjul där man kan göra upp en eld. Vindskjulen ligger i anslutning till åkbandet. I anläggningens mest centrala byggnad Laven, finns liftstation, skiduthyrning samt värmestuga.

I direkt anslutning finns också ett längdspårsystem med välpreparerade spår i varierande terräng.

Se pistkarta

Liftkortspriser:

http://visitmala.se/tjamstanbackarna/liftkort/

Skiduthyrning:

http://visitmala.se/tjamstanbackarna/skiduthyrning/